Saturday, 28 February 2015

Tips merancang hari jadi anak anda.

Assalamualaikum,

Hari ni aku nak kongsikan beberapa tips sebelum merancang sebuah majlis harijadi. Aku rasa hampir semua ibubapa zaman sekarang akan sambut majlis harijadi anak mereka; tak kiralah buat besar-besaran atau kecil-kecilan, yang pasti budak-budak zaman sekarang memang bertuah! Seawal setahun dah dapat rasa kek, kalau aku dulu..apa itu kek? tak pernah dapat rasa pun. masa kecik-kecik. hehe

Ok sebelum mengadakan majlis, perkara-perkara yang harus difikirkan adalah :

1) Budget : Berapa yang sanggup dihabiskan untuk menganjurkan sebuah majlis bergantung kepada tahap kewangan ibubapa. Pada yang berkemampuan sudah pasti akan membelanjakan sejumlah wang yang banyak untuk menempah party planner supaya majlis berjalan dengan lancar. Tapi pada yang kurang berkemampuan, bolehlah dibuat sekadar yang mampu. Selalunya budget bergantung di antara RM300 hingga mencecah ribuan ringgit.

2) Tema Majlis : Tetapkan tema seperti watak kartun kegemaran anak, warna kegemaran, binatang atau apa sahaja tema yang menarik. Pentingnya ada tema supaya dapat menyediakan aktiviti, makanan, goodies, kek mengikut tema yang telah dipilih:) 

3) Tempat Majlis : Selalunya ibubapa memilih untuk dilakukan di kediaman masing-masing tapi pada yang berkemampuan pasti akan menyewa lokasi yang lebih selesa (sekiranya tetamu ramai) seperti di kelab golf / pusat aktiviti kanak-kanak / restoran makanan segera. Yang pasti pemilihan lokasi yang selesa sangat penting kerana kebanyakan tetamu adalah kanak-kanak ribena yang aktif bergerak & sudah pasti memerlukan ruang yang besar untuk bergerak!

4) Menu : Selalunya menu yang dipilih adalah seperti nasi goreng cina, bihun goreng, pasta atau makanan kegemaran kanak-kanak. Pemilihan makanan sudah semestinya lebih kepada makanan yang manis-manis, warna menarik sesuai sangat untuk kanak-kanak yang riang!

5) Aktiviti : Untuk mengelakkan kanak-kanak cepat bosan, harus diadakan aktiviti yang boleh menarik minat mereka supaya memberikan tumpuan kepada aktiviti tersebut. Contoh aktiviti yang boleh dilakukan adalah sesi mewarna, membuat/menghias muffin, persembahan boneka atau persembahan silap mata!

Oklah, rasanya itu sahaja yang terlintas dalam kepala otak aku ni. Tujuan aku berkongsi tips ini tak lain tak bukan, of courselah nak promote bisnes aku kan:P
Di MKS party solution, aku ada menjual pelbagai barangan untuk menyerikan majlis harijadi anak-anak korang. Antara barangan yang ada adalah;










Sebenarnya ada banyak lagi seperti Angry Bird stationery pack, Angry Bird birthday party pack, Ben 10 party pack & macam-macam lagi. Pada yang berminat untuk mengetahui harga, bolehlah PM aku di norshazwaniaziz@gmail.com atau sms terus ke 012-9867854

Tolong minta quotation sebulan sebelum majlis ya sebab aku memang ambil stok during weekend je & kadang-kadang ambil masa nak pos barang (al maklumler sekarang ni takde transport lagi) so minta jasa baik korang merancang sebelum melakukan pembelian supaya barang akan sampai ngam-ngam sebelum majlis yaaaa..Kadang-kadang pos laju pon buat hal, dah takde dah pos laju, jadi pos lembabs namanya:P

Pembelian borong amatlah digalakkan!! (20pcs ke atas untuk mendapatkan harga borong)

lawati fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop

e-book 44 resepi sihat berpantang

Ebook 44 Resipi sihat Berpantang


Dengan harga promosi RM 30 untuk 2 ebook
Hantarkan ulasan ebook resipi ini untuk dapat senaskah ebook bonus panduan berpantang.

1 Ebook 44 resipi berpantang.
Bonus ebook Panduan lengkap 44 hari berpantang.
Harga selepas ini adalah RM60. Belian sekarang RM30 sahaja untuk 2.
Tawaran ini sah sehingga 30 Mac 2015.
Dapatkan segera. Harga masih promosi. Hubungi saya segera. 

lawati fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop

kelas asas blog & fanpage kini di SHAH ALAM & KELANA JAYA

Kelas asas blog & fanpage + Beriklan di Instagram


Assalammualaikum.

Tarikh : 7hb Mac 2015
Masa : 0930 - 1330 (4 jam)
Lokasi : Shah Alam (sekiranya 10 peserta) / Kelana Jaya (jika 10 peserta ke 20 peserta)
Harga Yuran : RM250.00
Tenaga pengajar : Pn Aishah Hussein & Zaila Mohamad
Modul : kelas asas blog & fanpage (mula bisnes) & akan diajar menggunakan medium Instagram sebagai tempat mempromosikan produk & bagaimana membuat pautan antara facebook, fanpage, blog & instagram
=========================================================================
Jika berminat boleh menghubungi saya di 012-9867854(wani) atau emel saya norshazwaniaziz@gmail.com

Lawati juga fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop

Jangan lepaskan peluang ini.

Friday, 27 February 2015

Kelas asas blog & fanpage + Beriklan di Instagram

Kelas asas blog & fanpage + Beriklan di Instagram


Assalammualaikum.

Tarikh : 7hb Mac 2015
Masa : 0930 - 1330 (4 jam)
Lokasi : Shah Alam (sekiranya 10 peserta) / Kelana Jaya (jika 10 peserta ke 20 peserta)
Harga Yuran : RM250.00
Tenaga pengajar : Pn Aishah Hussein & Zaila Mohamad
Modul : kelas asas blog & fanpage (mula bisnes) & akan diajar menggunakan medium Instagram sebagai tempat mempromosikan produk & bagaimana membuat pautan antara facebook, fanpage, blog & instagram
=========================================================================
Jika berminat boleh menghubungi saya di 012-9867854(wani) atau emel saya norshazwaniaziz@gmail.com

Lawati juga fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop

Jangan lepaskan peluang ini.


Thursday, 26 February 2015

Kelas asas blog & fanpage + Beriklan di Instagram

Assalammualaikum.


Tarikh : 7hb Mac 2015
Masa : 0930 - 1330 (4 jam)
Lokasi : Shah Alam (sekiranya 10 peserta) / Kelana Jaya (jika 10 peserta ke 20 peserta)
Harga Yuran : RM250.00
Tenaga pengajar : Pn Aishah Hussein & Zaila Mohamad
Modul : kelas asas blog & fanpage (mula bisnes) & akan diajar menggunakan medium Instagram sebagai tempat mempromosikan produk & bagaimana membuat pautan antara facebook, fanpage, blog & instagram
===================================================================================

Jika berminat boleh menghubungi saya di 012-9867854(wani) atau emel saya norshazwaniaziz@gmail.com

Lawati juga fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop

Ebook Panduan Berpantang Tradisional Moden


Ebook 44 Resipi sihat Berpantang


Dengan harga promosi RM 30 untuk 2 ebook
Hantarkan ulasan ebook resipi ini untuk dapat senaskah ebook bonus panduan berpantang.

1 Ebook 44 resipi berpantang.
Bonus ebook Panduan lengkap 44 hari berpantang.
Harga selepas ini adalah RM60. Belian sekarang RM30 sahaja untuk 2.
Tawaran ini sah sehingga 30 Mac 2015.
Dapatkan segera. Harga masih promosi. Hubungi saya segera. 

lawati fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop

Kain Japan dull satin silk batch 5 / 26 Feb

Assalammualaikum.

Lagi kain japan dull satin silk. Kepada sesiapa yang berminat boleh la dapatkan dengan segera. Boleh dibuat pelbagai baju seperti baju jubah,baju kurung dan sebagainya. Jangan lepaskan peluang yang ada.
Mari-mari kita bershopping di sini.

  • Japan dull satin silk
  1. kain lembut, tidak berkilat dan tebal
  2. kain tidak panas
  3. selesa dipakai
  4. sesuai untuk jubah, dress, blouse dan baju kurung
  5. bidang 45'
  6. boleh dijual 2m,3m,4m dan sebagainya
  7. utk sepasang baju kurung 4m
  8. Harga = RM69.00
  9. Postage = RM6.00

Kepada yang berminat boleh la hubungi saya di no tel dan emel yang tertera di ruangan hubungi saya.
Anda semua boleh juga lawati di fanpage saya.


Tudung batch terbaru

Assalammualaikum.

Ok, hari ini saya nak update tudung untuk kanak-kanak dan juga tudung wanita.




  • Shawl instant neolofa kids
  1. material lycra t-shirt yang sangatselesa dan sejuk di pakai
  2. senang dipakai dan hanya sarungkan sahaja
  3. kain t-shirt yang berkualiti tinggi dan tidak berbulu
  4. Harga =  RM25.00
  5. Postage = RM6.00



  • Bawal sequin
  1. Kain bawal gred AAA
  2. jahitan sequin yang cantik dan kemas
  3. Harga = RM30.00
  4. Postage = RM6.00



  • Tudung 3 layer
  1. kain shifon yang berkualiti tinggi gred AAA
  2. Awning yang cantik dan kemas, tidak berkedut
  3. Gabungan warna yang menarik
  4. Percuma brooch
  5. Harga = RM45.00
  6. Postage = RM6.00





  • Instant shawl Dania
  1. Kain heavy shiffon gred AAA
  2. jahitan kemas yang cantik dan kemas
  3. senang dipakai hanya  sarungkan sahaja
  4. Harga = RM35.00
  5. Postage = RM6.00

Kepada yang berminat boleh la hubungi saya di no tel dan emel yang tertera di ruangan hubungi saya.

Anda semua boleh juga lawati di fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop

Wednesday, 25 February 2015

Ebook Panduan Berpantang Tradisional Moden

Ebook 44 Resipi sihat Berpantang

Dengan harga promosi RM 30 untuk 2 ebook
Hantarkan ulasan ebook resipi ini untuk dapat senaskah ebook bonus panduan berpantang.

1 Ebook 44 resipi berpantang.
Bonus ebook Panduan lengkap 44 hari berpantang.
Harga selepas ini adalah RM60. Belian sekarang RM30 sahaja untuk 2.
Tawaran ini sah sehingga 30 Mac 2015.


+


Dapatkan segera. Harga masih promosi. Hubungi saya segera. 

lawati fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop


Kelas asas blog & fanpage + Beriklan di Instagram

Assalammualaikum.

Selamat pagi kepada semua. Ok hari ini saya ingin update kelas asas blog & fanpage + Beriklan di instagram. Sesiapa yang berminat boleh la sertai untuk menambah pendapatan sampingan dan sesuai untuk semua lapisan masyarakat dan umur. Lebih-lebih lagi untuk suri rumah yang ingin berniaga. Jom daftar segera. Sementara tempat masih ada.

Tarikh : 7hb Mac 2015
Masa : 0930 - 1330 (4 jam)
Lokasi : Shah Alam (sekiranya 10 peserta) / Kelana Jaya (jika 10 peserta ke 20 peserta)
Harga Yuran : RM250.00
Tenaga pengajar : Pn Aishah Hussein & Zaila Mohamad
Modul : kelas asas blog & fanpage (mula bisnes) & akan diajar menggunakan medium Instagram sebagai tempat mempromosikan produk & bagaimana membuat pautan antara facebook, fanpage, blog & instagram
===================================================================================


Jika berminat boleh menghubungi saya di 012-9867854(wani) atau emel saya norshazwaniaziz@gmail.com

Lawati juga fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop

Tuesday, 24 February 2015

Ulasan Kelas Asas Blog & Fanpage (Guru online Zaila Mohamad)

Saya mulakan dengan Bismillah.

Assalamualaikum.

Jujurnya sebelum ini memang saya pernah mempunyai blog saya sendiri tapi tiada isi kandungan yang berkualiti kerana blog yang dihasilkan dulu sekadar untuk suka-suka dan hanya di buat sebagai diari kehidupan saya ketika saya remaja dahulu untuk mengisi masa terluang. Saya tertarik dengan blog yang banyak gadget dan blink-blink. Tapi itu dahulu, ketika saya remaja. Selain itu, saya tidak la begitu baik dari segi penulisan. Nama yang saya gunakan juga tidak melambangkan diri saya yang sebenar. Semuanya adalah samaran. 

Saya juga mempunyai masalah yang sangat berat iaitu sukar untuk berkongsi kisah hidup kepada orang lain kecuali bersama keluarga dan rakan yang paling baik, inikan pula perlu buat karangan mengenai kisah hidup dan disiarkan diinternet untuk tatapan satu dunia serta mengharapkan lebih ramai yang akan baca kisah hidup kita.

Saya sudah berhenti kerja pada tahun 2014 kerana mempunyai masalah peribadi yang tidak dapat dielakkan. Sepanjang permulaan saya yang menjadi suri rumah sepenuh masa, saya selalu terfikir bagaimana saya hendak membantu suami saya dari segi kewangan dan juga untuk duit poket sendiri. Dengan modal yang saya keluarkan hasil dari pekerjaan saya yang tedahulu saya berniaga secara kecil-kecilan. Tapi semua itu saya merasakan seperti bersifat sementara, kerana saya perlu mempunyai modal dan produk yang banyak untuk di jual kepada pelanggan.

Pada Januari 2015, ketika itu saya sedang membaca satu penulisan di facebook, saya tertarik dengan kelas asas dan fanpage. Saya terus mencari facebook puan zaila Mohamad, dan dari situlah bermulalah perjalanan hidup saya sebagai penulis blog secara serius serta mempunyai hala tuju yang jelas. Pada hari tersebut saya telah mendaftarkan diri sebagai pelajar kepada cikgu dalam penulisan blog iaitu Pn. Zaila Mohamad. Kelas yang diadakan sangat flexible, tiada waktu-waktu tertentu yang ditetapkan. Puan Zaila juga merupakan cikgu yang sangat peramah dan beliau akan menjawab kesemua soalan dengan penuh komitmen dan jelas. 

Lebih-lebih lagi saya sangat berminat dengan perniagaan. Tapi saya mempunyai sifat pendiam dan pemalu untuk memperkenalkan barangan dan produk yang saya ada. Sebelum ini, hanya jual kepada rakan-rakan sekerja & saudara mara. Tapi semua itu, belum mendapat kepuasan yang sebenar sebagai seorang yang ingin memulakan perniagaan, kerana berniaga dengan saudara mara dan rakan-rakan perlu mempunyai kesabaran yang sangat tinggi kerana kita kena letak harga yang masyarakat melayu selalu gunakan iaitu 'harga anak beranak'. 

Pada permulaan kelas memang terlalu banyak soalan yang saya tanyakan kepada Puan Zaila. Beliau juga pasti akan menjawab sehingga saya betul-betul faham. Masalah utama yang saya hadapi semestinya cara penulisan yang betul. Untuk entri yang pertama memang sangat banyak kesalahan yang saya lakukan. E-mail, fanpage dan nama blog yang saya gunakan tidak menunjukkan diri saya yang sebenar. Kata nama diri yang sesuai pun diajar oleh Puan Zaila. Cara penceritaan serta isi kandungan juga penting. Cara-cara untuk masukkan gadget-gadget utama dan sesuai dengan blog kita juga diajar dari mula sehingga lah akhir tugasan. Kini saya tahu bahawa blog yang cantik tidak semestinya akan menarik minat pembaca untuk ikuti blog kita tetapi isi kandungan yang menarik dan mudah difahami itu yang penting. Puan zaila sangat banyak membantu saya dalam penulisan blog dan juga fanpage saya.

Setelah mendaftar dalam kelas blog ini, secara automatiknya saya berada dalam Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR). Pada mulanya saya tidak faham apa kaitannya ABDR dengan blog. Setelah membaca kisah-kisah ahli ABDR, baru saya faham bahawa kebanyakan penulis blog yang berada dalam ABDR adalah suri rumah yang sesetengahnya pernah bekerja serta memegang jawatan tinggi dan mengambil keputusan untuk bekerja dari rumah. Mereka menggunakan pelbagai medium untuk memasarkan hasil kerja mereka dan salah satu caranya adalah melalui penulisan blog. 

Di Akademi Bekerja Dari Rumah, setiap ahli dan Puan zaila sendiri sentiasa memberi sokongan antara satu sama lain kerana tidak semua wanita yang bekerja dirumah akan dipandang tinggi oleh orang diluar sana. Diharap melalui perkongsian perjalanan hidup bekerja dari rumah melalui blog ini akan membantu dan memberi garis panduan kepada para wanita yang ingin mengambil keputusan untuk bekerja dari rumah sahaja sambil masih sempat untuk menguruskan rumah tangga.

Melalui pengalaman saya yang bekerja dari rumah ini, blog merupakan medium yang sangat-sangat berkesan dari segi pemasaran dan yang paling penting salah satu cara untuk saya memperkenalkan diri kepada pelanggan dan bakal pelanggan secara tidak langsung. Secara realitinya, saya tidak mampu untuk bersua muka dan bercerita kisah perjalanan bisnes pakaian saya pada setiap pelanggan yang ada. Dengan cara menulis blog ini, para pembaca akan dapat membaca perjalanan bisnes saya dengan lebih jujur dan terperinci. Yang paling penting kita perlu lah sentiasa mempunyai masa untuk update penulisan blog kita dan dari situ kita sentiasa dapat berhubung dengan masyarakat di luar sana.

Kepada rakan-rakan yang berminat untuk belajar menulis blog secara serius dan mungkin ada cita-cita untuk bekerja dari rumah boleh sertai kami di Akademi Bekerja Dari Rumah dan menjadi salah seorang pelajar kelas asas blog bersama cikgu Pn. Zaila Mohamad. Jangan segan-segan untuk menghubungi Pn. Zaila melalui FB beliau (FB: zaila.mohamad).

Semoga semuanya dapat dipermudahkan oleh Allah S.W.T. Amin.





kain japan dull satin silk - 4th batch / 24 Feb

Assalammualaikum.

Lagi kain japan dull satin silk. Kepada sesiapa yang berminat boleh la dapatkan dengan segera. Boleh dibuat pelbagai baju seperti baju jubah,baju kurung dan sebagainya. Jangan lepaskan peluang yang ada.
Mari-mari kita bershopping di sini.

  • Japan dull satin silk
  1. kain lembut, tidak berkilat dan tebal
  2. kain tidak panas
  3. selesa dipakai
  4. sesuai untuk jubah, dress, blouse dan baju kurung
  5. bidang 45'
  6. boleh dijual 2m,3m,4m dan sebagainya
  7. utk sepasang baju kurung 4m
  8. Harga = RM69.00
  9. Postage = RM6.00












Kepada yang berminat boleh la hubungi saya di no tel dan emel yang tertera di ruangan hubungi saya.
Anda semua boleh juga lawati di fanpage saya.



Nama syarikat & No. Pendaftaran syarikat

Assalammualaikum.

Alhamdullilah semalam dah dapat daftar nama syarikat dengan SSM. jadi pas ni boleh la bergerak dengan lebih efektik dan efisyen. Semoga dipermudahkan segalanya oleh Allah S.W.T. Amin. Terima kasih kepada suami, mak ayah yang sentiasa menyokong saya dan apa yang saya buat dari belakang. I love u all...




Monday, 23 February 2015

Lagi tudung terbaru.


Assalammualaikum.

Hari ni saya ingin update tudung terbaru. Jom ramai-ramai beli. harga murah jangan ketinggalan.



  • Tudung 3 layer plain
  1. kain sifon yang tebal & lembut
  2. tidak licin
  3. senang dipakai
  4. jahitan 3 layer yang kemas & cantik
  5. awning yang cantik fan tidak berkedut
  6. brooch disertakan skali dengan padanan warna kain
  7. Harga = RM45.00
  8. Postage = RM6.00





  • Shawl instant neolofa
  1. material t-shirt yang sangat selesa dan sejuk dipakai
  2. senang dipakai hanya sarungkan sahaja
  3. kain tshirt berkualiti tinggi dan tidak berbulu
  4. Harga = RM30.00
  5. Postage = RM6.00



  • Syria ombak rindu
  1. kain shiffon
  2. jahitan ombak yang kemas dan cantik
  3. sejuk dan selesa dipakai
  4. instant hanya sarungkan saja dah pun siap
  5. Harga = RM35.00
  6. Postage = RM6.00



  • Shawl instant clarisa
  1. material kain tidak licin
  2. hanya sarungkan saja dah siap
  3. senang dibentuk dan sejuk dipakai
  4. kain berkualiti gred AAA
  5. Harga = RM35.00
  6. Postage = RM6.00



  • Tudung fareeda 3 layer plain
  1. kain sifon yang tebal & lembut
  2. tidak licin
  3. senang dipakai
  4. jahitan 3 layer yang kemas dan cantik
  5. awning yang cantik dan tidak berkedut
  6. brooch disertakan sekali dengan padanan warna kain
  7. Harga - RM45.00
  8. Postage = RM6.00



  • Instant flower
  1. kain shiffon yang tebal dan cantik
  2. kain shiffon gred AAA
  3. Tidak licin
  4. senang dipakai
  5. jahitan bunga 3d yang kemas dan cantik
  6. senang dipakai dan tidak berkedut
  7. jahitan bunga dengan padanan warna yang sesuai dengan tudung
  8. Harga = RM35.00
  9. Postage = RM6.00




  • Ala fareeda
  1. material kain shiffon yang lembut dan terbentuk cantik
  2. jahitan yang kemas
  3. terdapat kerongsang yang cantik
  4. warna menarik
  5. Harga = RM49.00
  6. Postage = RM6.00
Ok sebarang pertanyaan boleh hubungi saya di num tel atau emel yang tertera di ruang hubungi saya.

Lawati fanpage saya: www.facebook.com/afinieshop